Home <> Schilderijen <> De kunstenaar <> Webblog <> Contact


Over de kunstenaar

Groots en overweldigend of juist heel subtiel en bescheiden, maar natuur is overal aanwezig. En natuur prikkelt al je zintuigen; je wilt er iets mee doen, systemen doorgronden om er zo dicht mogelijk bij te komen. Om die natuur te kunnen begrijpen neem ik er een deel uit, een detail en een moment dat mij het meest raakt. Dát probeer ik in verf te vangen. Voor mijzelf, maar ook om het aan anderen te laten zien.

Ik, Michiel Stolp, rondde in 1999 mijn studie autonome kunst af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien ben ik fulltime als kunstenaar aan het werk. Al van jongs af aan schilder en teken naar de natuur waarbij vooral het in het wild levende dier en het landschap voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn.

Ik ben geen typische 'Wildlife-Art' kunstenaar. Het liefst zoek ik naar vernieuwing, contrast, eenvoud en monumentaliteit. Alleen door mijzelf niet vast te leggen kan ik -in absolute vrijheid- het dier of het landschap weergeven dat u en mij raakt.